• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

Järna Tvåleri Bikarbonat - 400g

  • 65 kr

Produkten är tyvärr slut i lager :(

Dela
Leverantör: Järna Tvåleri

Att använda bikarbonat till städning blir allt mer populärt och ett bra sätt att undvika kemikalier - bra för dig, plånboken och hållbart för miljön!

Bikarbonat (natriumvätekarbonat) är en fantastisk naturlig städprodukt som har mängder av användningsområden. Med de naturliga rengörarna bikarbonat, såpa, ättika och citronsyra/vinäger har du ett komplett tvätt- och städkit - billigt, skonsamt, effektivt och hållbart!

Bara blanda med lite vatten, strö ut över diskbänken eller badkaret, låt verka en stund, gnugga med en svamp och skölj av. Det blir skinande rent! 

Fungerar utmärkt ihop med Croll & Denecke DISKBORSTEN och SKRUBBSVAMP eller Gröna Gläntans DISKTRASA i lin

En burk innehåller 400 gram.


Olika användningsområden:

Bikarbonat i badkaret: Tillsätt ca 1-2 dl till ett bad eller 1 msk i ett fotbad om 5 liter.

Bikarbonat i ”no poo” schamponering: blöt håret och massera in 1-3 tsk bikarbonat blandat med lite vatten i hårbotten. Låt verka någon minut och skölj sen ur med vatten. Det sista sköljvattnet görs med fördel med ca 1/2 äppelcidervinäger och ev. några droppar eterisk olja. Man kan även hälla i en liten mängd bikarbonat direkt i sitt schampo och tvätta som vanligt.

Torrschampo: Strö en liten mängd bikarbonat i din hårbotten. Därefter är det bara att kamma, styla och gå på äventyr.

Deodorant: Bikarbonat motverkar svettningar och även kroppsodör så våra NATURLIG DEO som finns i webshopen innehåller bikarbonat.

Tandkräm: Bikarbonat har en mild slipeffekt som hjälper till att avlägsna plack och tandsten samt ta bort missfärgningar på tänderna.

Fina naglar: Skapa en ”pasta” med varmt vatten och bikarbonat som du sedan gnuggar försiktigt på nagelbanden med en tandborste. Resultatet blir mjuka och vårdade nagelband.

Mot fläckar på kläder: Fukta tyget med kallt vatten och gnugga in bikarbonaten i tyget och låt verka ca en timme. Sedan är det bara att skölja och tvätta som vanligt.

Städning i köket:

a) Rengör kyl och frys med bikarbonat på en fuktig trasa. Skölj med rent vatten. Kylskåpets plastdetaljer blir som nya.

b) Dålig lukt i kylskåpet: Trolla bort otrevlig lukt i kylskåpet genom att ställa en liten skål med bikarbonat (inget lock) längst inne i kylen. Skaka om eller rör om bikarbonaten då och då och byt ut den varannan månad.

c) Du kan minska eller helt eliminera lukt från kökets sophink genom att täcka hinkens botten med bikarbonat innan du sätter i en ny soppåse.

d) Fräscha regelbundet upp diskmaskinen genom att köra sköljcykeln med lite bikarbonat i maskinens botten. Det tar även bort fläckar och ränder av hårt vatten.

e) Använd bikarbonat för att rengöra dina skärbrädor av trä. Skrubba med en borste och skölj med varmt vatten. Bikarbonaten suger åt sig smutsen men skadar inte träet.

Rensa avlopp:
Häll några matskedar bikarbonat i det avlopp som du vill rensa ur, häll därefter ca 1 dl vinäger eller ättika i avloppet och låt verka ca 30 minuter. Skölj rikligt med hett vatten. Kan upprepas vid behov.


Ingredienser: Livsmedelsgodkänd bikarbonat (natriumvätekarbonat) (E500).