• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

NYHET! Järna Tvåleri Eko Castile Såpa Demeter - Olivoljesåpa

  • 125 kr
I lager
Dela
Leverantör: Järna Tvåleri

Städa miljövänligt och ekonomiskt med denna lyxiga olivoljesåpa - rengör effektivt och är samtidigt snällt. Såpa är en mycket populär och omtyckt produkt med många användningsområden! Grym till bilen - både avfettar och rengör skonsamt :)

Lyxig såpa i fast koncentrerad form gjord på 100% biodynamisk och ekologisk olivolja och certifierad av Svenska Demeterförbundet (läs mer om detta längst ned). Koncentrerad såpa är drygare än flytande såpa och därmed ett ekonomiskt och bra val!

Doftfri - önskas doft går det utmärkt att hälla i några droppar eterisk olja.

Denna såpa är jättefin att skura trägolv med men fungerar till alla andra tänkbara ytor, inkl toalett och kök. Lämnar en naturligt dammavvisande yta. Castilesåpa är det mildaste städmedlet för alla som har känslig hy eller är känsliga mot dofter. 

Fungerar utmärkt ihop med Croll & Denecke DISKBORSTEN och SKRUBBSVAMP eller Gröna Gläntans DISKTRASA i lin 

Kommer i en pappersburk som innehåller 350 ml och motsvarar drygt 1 liter utspädd såpa. Luften är inte 100% lufttät så därför kan såpan torka lite efter ett tag, men det är inget som påverkar användningen. Spädes 1-3 msk i 10 liter vatten eller ta en klick direkt på borsten och skrubba direkt på riktigt smutsiga ytor. 

Eftersom såpan görs på en restolja från olivoljetillverkning så kan färgen på såpan variera alltifrån ljust grön till brun. Den fina kvaliteten på såpan är dock alltid densamma.

Innehåll: Tvål från olivolja* (mer än 30%), havssalt, vatten.  *Från certifierat ekologisk och biodynamisk odling.


Burken innehåller 350 ml och vikten är ca 360 gram. Burkens mått är ca 9x9 cm.


Tips på användning:

Med lite såpa och vatten kan du nämligen få rent det mesta. Tillsammans med de naturliga rengörarna ättika, bikarbonat och citronsyra har du ett komplett tvätt- och städkit - billigt, skonsamt, effektivt och hållbart!

Med en såpaspray kan du bland annat rengöra hela badrummet, toalett, handfat, kakel och klinker. Med en skvätt ättika i blandningen kan du även få bort kalkavlagringar, och en pasta på bikarbonat och vatten får bort den tuffaste och mest ingrodda smutsen. 

Såpa fungerar även till trä, trägolv, altan och utemöbler. Prova att tvätta bilen med såpa, fungerar även som avfettning.

Gör en såpspray till att bli av med bladlöss i trädgården - säkert för djur och natur!


Mer om Castile-såpa:

Benämningen Castile är ingen garanti för att en produkt innehåller 100% olivolja, men från början i Kastilien var det så. Det är därför jag valt att ha den benämningen på dem när de egentligen kunde heta bara Olivtvål eller Olivsåpa.

När tvål eller såpa innehåller endast olivolja blir de otroligt milda och vårdande. Däremot löddrar de inte så mycket, vilket man får ha överseende med. Jag tillsätter alltid lite salt i recepten och ibland även socker och tvättnötter för att öka på tvättegenskaperna och löddret lite grann.