• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

Malin i Ratan Eko Tvål - Tvätt/städ/disk Flingor mild doft (Lavendel, citron & eukalyptus)

  • 95 kr
I lager
Dela
Leverantör: Malin i Ratan

En mycket bra och användbar tvål som enkelt och smidigt används som tvättmedel och gör kläderna härligt mjuka och rena!

Handgjorda ekologiska tvålflingor som passar till tvätt, städ och disk! Såpa med mild doft av citrus, eukalyptus och lavendel. Med många användningsområden, fixar det mesta och är bra för dig, ditt hem samt miljön.

Mild för händerna. Enzymfri, ftalatfri, bra för dig, ditt hem och miljön. Tillverkad med certifierad ekologisk förtvålad svensk kallpressad Rapsolja och Kokosfett, Eteriska oljor och Lavendelblommor.

TVÄTT: Tvålflingor är ett miljövänligt alternativ. Dessa är handgjorda av riven ekotvål. Ett naturligt tvättmedel som passar till ALLT och är väldigt bra om du har känslig hud eller till barnens kläder, tygblöjor, tygbindor osv. Lägg i en tvättpåse eller direkt i maskinens trumma. Om du tvättar kallt är det lämpligt att lösa upp tvålflingorna i 1 liter varmt vatten & hälla i trumman på maskinen. 

Dosering: Vi rekomenderar 2-3 msk tvålflingor per tvätt om det är mycket smutsigt, men oftast räcker det med 1 msk. Doseringen beror lite på vilken typ av tvättmaskin du har, så testa dig fram med vad som funkar för din tvättmaskin. Kan även användas som fläckborttagningsmedel och komplement till den fasta tvålen.

Sköljmedel:  Inget sköljmedel behövs men vid dålig lukt eller om du vill att tvätten ska bli extra mjuk så kan man hälla ättika i sköljmedelsfacket som ersätterare för sköljmedel.  Blanda en eller två teskedar 24 % ättika med drygt dubbelt så mycket vatten och häll i sköljmedelsfacket - eller häll bara i en liten skvätt ättika direkt i facket. Du kan ha större mängd färdigblandat i en glasflaska som skakas innan varje gång. Man kan även hälla i några droppar eterisk olja för god doft om man vill! Riktigt svettluktande kläder kan du blötlägga i ättika ett tag innan tvätt.


STÄD: Häll hett vatten över. Vinäger eller ättika kan vara bra att blanda med.

DISK: Vid handdisk, häll hett vatten över. Denna tvål har fått bästa betyg för diskmedel i test av Saras Eviga.

FRITID: Diska stormköket, tvätta ylleunderstället med vår hantverkstvål. Så mild att du till och med kan tvätta kroppen när du går på vandring. En mångsidig produkt - allt för att minska på packningen. Alla tensider kan dock påverka vattnets ytspänning. För att skona ytvattenlevande organismer undvik att använda tvål i stillastående och känsliga vattenmiljöer. Försök skölja av tvålvatten över fast mark.

  • INCI: Sodium Canolat, Sodium cocoate, Aqua, Glycerin.  Innehåller: > 30% Tvål.
     Cymbopogon flexuosus oil, Lavandula agustifolia oil,  Eucalyptus globulus oil .  Parfym: Linalool*, Limonen* , Citral*. *Doftkomponent i eterisk olja.
  • Handskuren färskvikt 225g (räcker till ca 20 tvättar som tvättmedel

Läs mer Om naturtvål - äkta tvål!