• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

Malin i Ratan Eko Tvål - Tvätt/städ/disk (utan doft) 160g

  • 160 kr
I lager
Dela
Leverantör: Malin i Ratan

En mycket bra och användbar tvål som enkelt och smidigt används som tvättmedel och gör kläderna härligt mjuka och rena! Kanon som diskmedel!

En handgjord ekologisk tvål som passar till tvätt, städ och disk! Fast såpa utan tillsatt doft med många användningsområden, passar även utmärkt att ta med på vandringen för att diska stormköket och tvätta ylleunderstället! 

Mild för händerna. Enzymfri, ftalatfri, bra för dig, ditt hem och miljön. Tillverkad av ekologiskt certifierade oljor av svensk kallpressad raps och kokos.

Fungerar utmärkt ihop med Croll & Denecke DISKBORSTEN och SKRUBBSVAMP eller Gröna Gläntans DISKTRASA i lin

TVÄTT: Använd på fläckar och vid tvätt för hand eller i tvättpåse i maskinens tvättmedelsfack – tvålen doserar själv! Lägg då tvålen i en tvättpåse så att den inte försvinner med ner i maskinen. Kom ihåg att ta upp tvålen ur tvättmedelsfacket så att den får torka mellan tvättarna. Ju fuktigare tvålen är när du tvättar ju mer doserar den. Vi har frågat våra kunder och de flesta säger att denna tvål på 160g räcker till ca 60 tvättar i maskinens tvättmedelsfack. Men många använder den även på fläckar innan tvätten läggs in i maskinen. Har du extra grovsmutsig tvätt kan du gärna komplettera med 1-2 msk tvålflingor direkt i trumman alternativt i en tvättpåse. Ett naturligt tvättmedel som passar väldigt bra till ALLT även känsliga klädesplagg, barnkläder, tygblöjor, tygbindor och till dig med känslig hud, eller som är doftöverkänslig (finns även med tillsatt doft).

Sköljmedel:  Inget sköljmedel behövs men vid dålig lukt eller om du vill att tvätten ska bli extra mjuk så kan man hälla ättika i sköljmedelsfacket som ersätterare för sköljmedel.  Blanda en eller två teskedar 24 % ättika med drygt dubbelt så mycket vatten och häll i sköljmedelsfacket - eller häll bara i en liten skvätt ättika direkt i facket. Du kan ha större mängd färdigblandat i en glasflaska som skakas innan varje gång. Man kan även hälla i några droppar eterisk olja för god doft om man vill! Riktigt svettluktande kläder kan du blötlägga i ättika ett tag innan tvätt.


STÄD: Häll hett vatten över, dra i några minuter, tag sedan upp tvålen. Vinäger eller ättika kan vara bra att blanda med.

DISK: Vid handdisk, häll hett vatten över, arbeta upp ett lödder med händerna, tag sedan upp tvålen. Du kan också lägga tvålen på ett dränerande tvålfat och bara gnugga den rena blöta diskborsten mot tvålen - det är så enkelt att handdiska på det sättet. Denna tvål har fått bästa betyg för diskmedel i test av Saras Eviga.

FRITID: Diska stormköket, tvätta ylleunderstället med vår hantverkstvål. Så mild att du till och med kan tvätta kroppen när du går på vandring. En mångsidig produkt - allt för att minska på packningen. Alla tensider kan dock påverka vattnets ytspänning. För att skona ytvattenlevande organismer undvik att använda tvål i stillastående och känsliga vattenmiljöer. Försök skölja av tvålvatten över fast mark.

  • INCI: Sodium Canolat, Sodium cocate, Aqua, Glycerin.  Innehåller: > 30% Tvål.
  • Handskuren färskvikt 160g
  • Skötselråd: Ta hand om din tvål och låt den torka upp på ett bra tvålfat och/eller LUFFAKUDDE mellan användningarna så håller den längre
  • Finns färdigriven som flingor - HÄR! 

Läs mer Om naturtvål - äkta tvål!