• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

Naturliga doftljus & Bivaxljus

Underbara exklusiva helt naturliga doftljus och bivaxljus som fungerar utmärkt som aromaterapi! Bivaxljusen renar inomhusluften.

Några av dofterna;

Lavendel - rogivande och avkopplande. Har en lugnande inverkan och är balanserande vid alla typer av oro, nedstämdhet och stress.

Citrus - skapar energi, är uppiggande för både kropp och själ samt koncentrationshöjande. Passar lika bra till yoga som läxläsning! Har också en lugnande och avstressande inverkan på vårt stressade sinne.

Meditation - klassiska doft för meditation, koncentration och avkoppling. Dofter som har använts i 100-tals år, som gör att du blir mer fokuserad, mer koncentrerad på att vara här och nu. Det är viktigt!


Genom att välja naturliga ljus & doftljus värnar du om både hälsa och miljö. Läs mer om detta längst ned på sidan - det är mycket intressant läsning.

Därför ska du välja naturliga doftljus 

Det tänds en hel del ljus i vårt land och äntligen börjar det uppmärksammas vikten av naturliga och miljövänliga ljus. Många av doftljusen på marknaden har visat sig vara rent hälsofarliga. Cirka 18 000 ton ljus förbrukas i Sverige varje år och av dessa är cirka 15 000 ton gjorda av paraffin. Koldioxidutsläppen från dessa paraffinljus motsvarar utsläppen från 15 000 bensinbilar (med årlig bensinförbrukning på 1500 liter).

Att ljusen är gjorda av paraffin är det vanligaste, alltså inte stearin som man kanske kunnat tro. Stearin görs av animaliska och vegetabiliska fetter medan paraffin görs av fossil olja. När du eldar paraffinljus avges exempelvis ämnena toluen och bensen till omgivningen, ämnen som är relaterade till både cancer och astma. Stearin är ett renare och bättre val och bäst är att välja de vita stearinljusen eftersom de färgade skapas med hjälp av metaller och andra kemikalier. Vad många däremot kanske inte tänker på vad det gäller stearin att de oftast framställs på grisfett, vilket många inte vill andas in av bl.a etiska eller religiösa skäl.

Därför har jag valt att enbart sälja doftljus gjorda på vegetabiliska vaxer och oljor, helt utan färg och med enbart naturliga oljor för doftsättning så att man kan tända våra ljus utan att det påverkar vår hälsa, miljö eller fyrfotade vänner negativt.

Doften som tillsätts i många doftljus är även det en viktig aspekt och det finns många olika typer av dofter; syntetiska, eteriska oljor, parfymoljor och ftalatfria parfymoljor. Genom att använda naturliga eteriska oljor, precis som i ljusen du hittar här, så blir doften mjukare och ger inga allergiska besvär eller huvudvärk, vilket kan vara vanligt vid andra typer av doftsättningar.