• Ekologiskt, hållbart & användbart!
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

Ekendahls Eko 100% Naturlig Kraftfullt Serum Nattljus - 10ml

  • 159 kr
I lager
Dela
Leverantör: Ekendahls

Fin blandning exklusiva oljor för optimal vård och återfuktning till huden! Innehåller bl.a. nattljusolja och svartvinbärsolja som är kända för sin fina egenskaper på huden.

Ett kraftfullt serum med exklusiva torra och mycket lättupptagliga oljor- och extrakt från nypon, nattljus, svarta vinbär, hallon, morot, chia- och amarantfrön. Gemensamt för oljorna som ingår i serumet är det stora koncentratet av antioxidanter och de två essentiella fettsyrorna linolsyra (omega 6-LA) och alfa-linolensyra (omega 3-ALA) som tillsammans skyddar mot nedbrytning av celler och därmed motverkar hudens åldrande. Brist på dessa livsviktiga fettsyror i kroppen leder bland annat till TEWL som innebär ökad vattenavdunstning i huden. Ett anti-age serum som är mycket välgörande såväl för en torr, skadad, irriterad och känslig hud som för den med eksem, acne eller fet och oljig hud.

Nyponfröolja anses vara en av de mest rynkhämmande och utslätande oljorna. Den Innehåller retinsyra som är en typ av A-vitamin och en stor mängd omega 3-ALA och 6-LA. Den är antiinflammatorisk och antioxidantisk, på grund av sitt innehåll av tokoferoler (E-vitamin) och karotenoider, och kan göra stor nytta vid skador på huden, tex brännskador, ärr, acne eller eksem. Nattljusolja är välkänd för sitt rika innehåll av GLA (en typ av omega 6) som är viktig för hudens elasticitet och förmåga att binda fukt. Hjälpsam vid eksem, acne, känslighet mot UV-strålar och hud som åldras i förtid. Chiafröolja är den vegetabiliska olja som innehåller mest omega 3-ALA. Den är även rik på omega 6-LA och motverkar åldrande, irriterad och inflammerad hud bland annat genom att öka cirkulationen och därmed elasticiteten i huden. Svartvinbärsolja är värdefull genom sitt höga innehåll av både omega 6-GLA, omega 6-LA samt omega 3-ALA. Dessutom innehåller den SDA som är ytterligare en form av omega 3. Liksom alla andra oljor i serumet är den rik på antioxidantiska ämnen och verkar cellförnyande och antiinflammatoriskt. Hallonfröolja är rik på omega 3-ALA och omega 6-LA och innehåller ovanligt hög halt av antioxidantiska ämnen som karotenoider, tokoferoler och fytosterorer. Kan dämpa skador orsakade av UV-strålning. Amarant är en av de få växter som innehåller hög halt naturligt squalene. Squalene är ett viktigt ämne i det fett som utsöndras i hudens talgkörtlar och hämmar processer som bidrar till åldrande, verkar lugnande, fuktighetsbevarande och antiinflammatoriskt. Morotsextrakt är känd för sina effektiva antioxidanter, framför allt i form av karotenoider, som betakaroten och lykopen. Dessa är förstadium till A-vitamin och skyddar bland annat mot skador orsakade av UV-strålning.

Användning: Använd serumet under din vanliga ansiktsolja- eller ansiktskräm som en extra näringsboost. Du kan också använda det enbart som ögonolja eller tillsätta ett par droppar i din älsklingskräm eller i en fetare olja som tex jojobaolja eller arganolja. Om du har en fet hud kan serumet, åtminstone periodvis, vara tillräckligt alldeles på egen hand. Dock, som med alla andra oljor, alltid i kombination med fukt. Spraya eller badda ansiktet med någon fuktgivare. Därefter smörjer du in 2-3 droppar i ansikte och över hals, även runt ögon. Använder du ansiktsolja eller morotsolja fuktar du huden ytterligare en gång och smörjer in den som vanligt. Använder du kräm innehåller denna redan fukt

Ingredienser: Rosa rubiginosa seed oil* (nyponfröolja). Oenothera biennis oil* (nattljusolja). Salvia hispanica seed oil* (chiafröolja). Ribes nigrum seed oil, Rosmarinus officinalis extract* (svartvinbärsolja). Rubus idaeus seed oil* (hallonfröolja. Amaranthus caudata extract, rosmarinus officinalis extract* (Amarantextrakt). Daucus carota extract* (morotsextrakt). Tocopherol, helianthus annuus seed oil* (naturlig E-vitamin, GMO-fri). Rosmarinus officinalis leaf extract* (antioxidant).

* certifierad ekologisk