• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

Ekendahls Eko Sheasmör 100% Naturlig 60ml - Särskilt bra till baby, barn & torr/skadad hud

  • 85 kr
  • 50 kr
I lager
Dela
Leverantör: Ekendahls

Säljes till reducerat pris pga bäst före juli 2023 - utgår tyvärr ur sortimentet då återförsäljaren slutat tillverka (rekommenderar Ringblomssalvan som ersätterare)

Mycket fin och vårdande balm som är perfekt till de små - och stora - som både återfuktar och reparerar huden genom att bevara fukten i huden! Hjälper irriterad hud samt skyddar, perfekt för att skydda mot utslag från napp eller blöja. Utmärkt för att hjälpa vinterhud och skydda mot kyla. Används med fördel efter insmörjning med vårdande oljor, exempelvis som nattbalm. Lämplig att användas dagligen och rekommenderas varmt till bebisar, barn & alla med känslig/skadad hud!

En mycket omtyckt produkt av 100% ekologiskt filtrerat sheasmör "Paradoxa" från sheaträdet som växer vilt i (västra och centrala Afrika). Vi väljer att sälja smöret rent som en mjukgörande, doftfri salva för torra partier av kroppen. En extra vårdande produkt för torr hud i ansiktet eller som en skyddande salva för barn. Sheasmöret passar för alla hudtyper men är särskilt bra för torr och skadad hud samt är milt att använda i hudvård för bebisar. Det fungerar också fint på torra hårtoppar.

Denna sort av sheasmör innehåller en större mängd mättade fettsyror än det östafrikanska sheasmöret vilket gör det fastare i konsistensen och lämplig som salva. Sheasmöret innehåller många aktiva växtämnen som återfuktar och ger näring åt huden, är antioxidantisk, antiinflammatoriskt och cellregenererande och hjälper huden att återställa sin elasticitet. Det ger även ett visst UV-skydd och verkar lugnande vid irriterad hud eller vid brännskador. Hjälper till att bibehålla och förlänga solbrännan.

Tips! Varva gärna med ringblomssalvan till utslag, irriterad eller skadad hud för extra omtanke och vård.

Användning: Värm smöret några sekunder i händerna, då det kan vara lite grynigt vid första kontakten, och smörj extra torra partier såsom händer, fötter, läppar eller vinterhärdat ansikte.

Ingredienser: Butyropsermum parkii* butter (sheasmör)

* ekologisk certifierad

Produkten är vegansk.