• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

REA! Tvåla&Tvaga Eko Tvål - Prima Bi (Honung, bivax & lavendel)

  • 175 kr
  • 125 kr
I lager
Dela
Leverantör: Tvåla&Tvaga

Underbara och skonsamma ekologiska hantverkstvålar från Göteborg - tillverkade med kärlek & omsorg med rent innehåll!

Alla tvålar passar lika bra till händer som hela kroppen och är härligt återfuktande. Denna tvål är mycket dryg och väldigt snäll mot huden. Skäm bort dig själv eller ge en fin och uppskattad present! 

Ett exklusivt samarbete mellan Tvåla&Tvaga och Flors Honung har skapat den mest ljuvligt bivax-krämiga tvålen för att på vårat vis värna om dom oumbärliga bina. Bina på Flors älskar lavendel så doftvalet var självklart. Gotländsk sommaräng på tvålbit!

Tänkt att användas till hela kroppen även till håret.

Flors Honung – honungen och bivaxet som används till denna tvål är framställd och slungad av Lars-Göran Floser på gården Flors i Burs på sydöstra Gotland. Gårdens bikupor och dess bin har under tre generationer av honungsmakare samlat nektar från gårdens fruktträd och lavendelblommor från trädgården. Redan som barn var Lars-Göran med när hans farfar slungade honung. Nu är det han själv tillsammans med sina 18 bisamhällen som arbetar för att få fram de utsökta råvarorna som ingår i denna tvål. Lars-Göran har en stor kärlek till hantverket och såklart till bina.

”Det gäller att ”Bee Nice” och prata med bina då håller de sig lugna” – Lars-Göran om sina bin. Lyckan över att få chansen att tillsammans med Flors Honung tillverka en tvål med honung och bivax är mycket stor. Vi har här velat skapa en tvål med nästan orimliga mängder bivax och har därför använt det i både basen och överfettningen. Just i överfettningen skapar vi en bivaxsalva som varsamt rörs ner i tvålsmeten. Resultatet blir en galet krämig och extremt hudvårdande tvål. Honungen, som likt bivaxet, är av mycket hög kvalitet ger genom sina sockerarter skjuts i tvålens lödder och bidrar med en sötma till doften. Tvålen är baserad på bohusländsk kallpressad rapsolja, en riktigt härlig råvara och dessutom i led med vårt arbete att bevara den svenska biologiska mångfalden. Vi är mycket förtjusta i hur den honungsgula mild lavendeldoftande tvålen förför med sitt lödder och lämnar huden mycket återfuktad. Löddra & Njut!

Överfettingsolja: rapsolja och bivax

  • Skötselråd: Ta hand om din tvål och låt den torka upp på ett bra tvålfat och/eller LUFFAKUDDE mellan användningarna så håller den längre.
  • Lödderskala 3
  • Tillverkad i Tvåla&Tvagas fabrik, Kronhusbodarna, Göteborg.
  • Storlek: 120g. Eftersom tvålen är handgjord, handgjuten och förpackad förhand så kan vikten variera något.
  • INCI: sodium brassica napus seed oilate*, cocos nucifera oilate*, aqua, theobroma cacao seed butterate*, glycerine, brassica napus seed oil*, cera alba, honey, lavandula hybrida oil*, Linalool**, Limonene**, Geraniol**. *ekologisk råvara **ingår naturligt i eterisk olja

Läs mer Om naturtvål - äkta tvål!