• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

FAQ Tygbindor


ATT ANVÄNDA TYGBINDOR

Det är egentligen inte krångligare än engångs-bindor, skillnaden är att du istället för att slänga de i soporna lägger de i ex. en hink eller en smart Wetbag / PUL-påse för att sedan tvättas i maskin. Skölj gärna i kallt vatten före tvätt - eller låt de ligga i blöt - så hindrar det fläckar att fastna. Imse & Vimses Naturliga Fläckborttagningstvål är kanon och gör ett bra jobb mot envisa fläckar! Är du på språng så fungerar Wetbag / PUL-påse alldeles utmärkt till att förvara använda bindor och ha i väskan tills du kommer hem - påsarna läcker inte! De smarta knapparna på bindornas vingar fungerar både för att hålla bindan på plats i trosorna och för att hålla ihop bindan i ett litet paket när man vikt ihop de, på så sätt hålls de rena där du förvarar de i väskan eller dylikt. Eller så använder du en Wetbag / PUL-påse även till förvaring av oanvända bindor. 


HÄLSOFÖRDELAR/ALLERGI

Många som lider av svamp och klåda i underlivet tycker att engångsprodukter förvärrar problemen. Engångsbindor är som sagt tillverkade av plaster som inte andas utan stänger in fukten och irriterar huden. Tamponger absorberar oftast lite för bra och gör slemhinnor inne i vaginan torra och irriterade. Tygbindor däremot är tillverkade av naturliga och mjuka material som släpper igenom luft och låter huden andas. Du slipper även en massa plaster närmast huden. Tygbindor är mjuka, sköna och känns knappt. Och bara vetskapen att man är snäll mot sin hälsa är en väldigt skön känsla. 

Besvär i underlivet kan bero på kontaktallergi eller kontaktirritation mot mensskyddet. Produkter som är parfymerade ökar risken för användaren att utveckla allergier. Många tillverkare tillsätter även parfym i sina produkter vilket kan ge allergiska besvär hos dem som är allergiska mot tex parfym. Vad denna tillsatta parfym består av och hur den påverkar vår hälsa framgår sällan hos tillverkarna. Definitivt inga ämnen man vill ha nära underlivet!


UPPSUGNINGSFÖRMÅGA

Imses bindor är tillverkad av 100% ekologisk bomull med en tunn förstärkning av polyurethane laminerad polyester (PUL) för att förhindra läckage. Många upplever uppsugningsförmågan som bättre än hos engångsbindor. Används med fördel efter förlossning då huden i underlivet behöver extra omvårdnad, eller vid inkontinens.

VARFÖR VÄLJA TYGBINDOR?

Imses tvättbara bindor är ett mjukt och naturligt mensskydd som låter underlivet andas och skapar en fräsch känsla under mensen. De är tunna, smidiga och sitter säkert på plats vilket känns tryggt. Många kvinnor har tacksamt berättat att de blivit fria från problem som klåda och svampinfektioner när de gått över från engångsbindor till tygbindor. Dessutom luktar det inte (helt sant, det är faktiskt engångsbindornas kemikalier som skapar doften) och du har ALLTID bindor hemma! En bra och smart investering för såväl plånbok som miljö - men framförallt din egen hälsas skull!


ALLA FINA MJUKA TYGBINDOR FINNS HÄR:  Tygbindor