• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

Malin i Ratan

I den lilla kustbyn Ratan i Västerbotten, med havet och naturen och den kulturhistoriska miljön som inspirationskällor, skapar Malin med omsorg och stolthet sina kallrörda tvålar för hand. Det innebär att alla de viktiga näringsämnen och beståndsdelar bibehålls. De tillverkas på gamla tiders hantverksvis men med förnyade kunskaper och med naturliga och ekologiska råvaror. 

Malin i Ratans produkter handlar om hantverkstvål och allt som är bra till tvålen, och en handgjord Ekotvål är så mycket mer än bara en tvål! Den är ett hantverk skapad med omsorg och en mångsidig produkt som kan ersätta såväl duschkräm som schampo, ansiktsrengöring, lotion och raklödder i ditt badrum. Malin i Ratans omtyckta tvålar till kropp och hår är en "5 i en-produkt": kroppstvål, ansiktstvål, raktvål, schampo och balsam. Vi har även omtyckta hushållstvålar för både tvätt, disk & städning. De fungerar som en såpa i fast form och ersätter många rengöringsprodukter i hemmet, både till tvätt, städ och disk.

Tvålarna är handgjorda av ekologiskt odlade oljor där huvudingrediensen är KRAV-märkt kallpressad svensk rapsolja, som får förtvålas tillsammans med andra ekologiska vegetabiliska oljor (olivolja, kakaosmör, sheasmör, ricinolja och solrosolja). Vid förtvålning av oljorna bildas glycerin som återfuktar huden. Här används inga onödiga tillsatser och inga animaliska ingredienser. Äkta tvål är basisk och inga parabener behöver tillsättas. Malin i Ratan har aktivit valt att inte använda av palmolja, en miljökritiserad olja som tyvärr är vanlig i tvål. De fasta tvålarna finns både i doftsatta varianter och utan tillsatt doft. De doftsatta tvålarna har en mild doftsättning med enbart eteriska oljor från växtriket. Tvålarna med färg har fått sina egenskaper från naturliga färgämnen såsom malda örter eller mineralpigment.


Använd denna guide för att lättare hitta rätt tvål för dig bland utbudet från Malin i Ratan. Har du frågor eller behöver hjälp att välja så är du varmt välkommen att skicka ett meddelande! 


Läs mer om Malin i Ratan och historian bakom tvålarna på hennes hemsida här: Om Oss - Malin i Ratan

www.maliniratan.se