• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

Vad har du badvattnet?

Huden är kroppens största organ och är skicklig på att ta upp små partiklar och kemikalier som finns i det vi smörjer in oss med, badar i o.s.v. Det varma vattnet i badet förstärker hudens förmåga att ta upp små ämnen eftersom porerna då öppnas. Därför spelar det stor roll vad vi har i badvattnet; välgörande ingredienser hjälper kroppen och är bra för vår hälsa medan skadliga ämnen gör motsatsen. 

Naturliga salter som epsom, himalya och dödahavssalt har använts sedan urminnes tider för terapeutiska och hälsofrämjande ändamål. Och så än idag! 

Ett avkopplande bad i 30 minuter har faktiskt visat sig ha positiv inverkan på hur vi hanterar resten av dagen.


Saltbad är en alldeles egen terapiform som traditionellt har använts sedan urminnes tider och rekommenderats för en rad besvär såsom ömma leder, stress och hudåkommor. Dessutom hjälper det kroppen att inte samla på sig vätska.

Epsomsalt är en bra bas för ett badsalt. Det är känt för att vara avslappnande för ömma muskler och oavsett om det är träningsvärk eller växtvärk kan ett bad med epsomsalt i ge en skön avkoppling. Saltet sägs även vara bra mot stress, hjälpa mot kliande insektsbett och underlätta en god nattsömn. 

Himalayasalt är rikt på mineraler och rengör huden på djupet. Det sägs även kunna dra ut gifter genom omvänd osmos och hjälper huden att göra sig av med döda hudceller. 

Dödahavssalt ger ett lyxigt utseende till badsaltet samtidigt som det, som andra salter, balanserar hudens fuktighet. Saltet har en lägre halt natriumklorid än bordssalt vilket gör det mycket mindre uttorkande. Salt från döda havet är särskilt rikt på mineraler och har använts för läkning i flera milennier. Dödahavssalt ger återfuktning och dämpar rodnad orsakad av psoriasis eller atopiska eksem.

Alla dessa salter är bakteriedödande och efter en snabb dusch kan det vara extra skönt att glida ner i ett saltbad om man har utsatts för kontakt med bakteriehärdar eller har sprucken hud som man vill skydda mot infektioner. Med rätt ingredienser blir badet en härlig detox för kroppens största organ -huden!

Men de många konventionella badsalt och badprodukter som finns på marknaden innehåller flera skadliga ämnen bland annat:

  • de starkast allergena parfymämnen vi har i Europa
  • hormonstörande ftalater
  • allergiframkallande och hormonstörande konserveringsmedel
  • irriterande citronsyra
  • färgämnen 

De badsalt du kan köpa HÄR innehåller endast naturliga och välgörande salter samt ekologiska eteriska oljor. Barn och gravida ska dock vara försiktiga med badsalt som innehåller eteriska oljor eftersom det kan orsaka allergier vid regelbunden användning (någon gång ibland går bra), och till barn under 3 år är rådet att helt undvika eteriska oljor. För att du ska kunna känna dig helt trygg och kunna göra ett bra val så finns här något för alla och självklart också andra alternativ till badet i form av rena naturliga ekologiska oljor. Till exempel kan du bada i välgörande ringblomsolja eller mandelolja som vårdar huden fint!