• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

Till badet

Underbara och snälla produkter som är bra för din hud och som du kan känna dig trygg med. För stora som små. Självklart bara naturligt och ekologiskt så att du verkligen kan vårda huden på bästa snällaste sätt! Det går även utmärkt att använda någon av alla de underbara NATURTVÅLARNA till kroppen och vaska runt lite i badvattnet. Saltbad är en alldeles egen terapiform som traditionellt har använts sedan urminnes tider och rekommenderats för en rad besvär såsom ömma leder, stress och hudåkommor. Dessutom hjälper det kroppen att inte samla på sig vätska. Läs mer om salternas effekter längst ned på sidan. Ett avkopplande bad i 30 minuter har faktiskt visat sig ha positiv inverkan på hur vi hanterar resten av dagen. Unna dig ett välgörande bad eller fotbad & känn hur kroppen slappna av!

Förstärk känslan med naturligt doftljus med välgörande dofter som du hittar HÄR

Ett läsvärt & intressant inlägg om varför det är bra att tänka på vad vi har i badvattnet finns HÄR  och mer intressant läsning här: LILLA KEMIKALIESKOLAN

Epsomsalt är en bra bas för ett badsalt. Det är känt för att vara avslappnande för ömma muskler och oavsett om det är träningsvärk eller växtvärk kan ett bad med epsomsalt i ge en skön avkoppling. Saltet sägs även vara bra mot stress, hjälpa mot kliande insektsbett och underlätta en god nattsömn. 

Himalayasalt är rikt på mineraler och rengör huden på djupet. Det sägs även kunna dra ut gifter genom omvänd osmos och hjälper huden att göra sig av med döda hudceller. 

Dödahavssalt ger ett lyxigt utseende till badsaltet samtidigt som det, som andra salter, balanserar hudens fuktighet. Saltet har en lägre halt natriumklorid än bordssalt vilket gör det mycket mindre uttorkande. Salt från döda havet är särskilt rikt på mineraler och har använts för läkning i flera milennier. Dödahavssalt ger återfuktning och dämpar rodnad orsakad av psoriasis eller atopiska eksem.

Alla dessa salter är bakteriedödande och efter en snabb dusch kan det vara extra skönt att glida ner i ett saltbad om man har utsatts för kontakt med bakteriehärdar eller har sprucken hud som man vill skydda mot infektioner. Med rätt ingredienser blir badet en härlig detox för kroppens största organ -huden!


Har du frågor eller behöver hjälp att välja så är du varmt välkommen att skicka ett meddelande HÄR!