• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

Naturtvål - Äkta tvål - Ekotvål - Hantverkstvål

Det är i själva verket samma sak man talar om. Ibland kallas dessa underbara tvålar även för gammeldags tvål och anledningen är att de tillverkas på traditionellt vis, i små skalor och med naturliga råvaror - så som det var förr innan industrialiseringen och tillsättandet av starka tensider och andra ämnen förändrade bilden av tvål. De konventionella tvålar som vi ser i livsmedelsbutiker har långa och komplicerade innehållsförteckningar med många kemikalier, till skillnad från en naturtvål vars innehåll består av naturliga och ekologiska ämnen.

Intresset för ren tvål och naturlig vård av hud, kropp och hår växer sig allt större och vi är många som byter ut våra produkter i badrumsskåpet och städskrubben - till och med i tvättstugan! Allt fler upptäcker fördelarna med dessa produkter, inte minst till våra små vars hud och kropp man vill vara extra försiktig och noga med. 

Snällt mot hud, hår, hem & miljön

Ja, det finns faktiskt tvålar som till och med återfuktar din hud och vårdar den på samma gång som du blir ren. Du kan till och med byta ut ditt hårshampo, diskmedel, tvättmedel och hemmets rengöringsmedel till vanlig traditionell NATURTVÅL. Även du som har mycket känslig hud, lätt får utslag eller allergi - prova gärna en tvål utan tillsatt doft till att börja med. Trots att dofterna i de doftsatta tvålarna kommer från eteriska oljor, som ju är naturliga och i liten mängd, så kan mycket känslig hud i vissa fall ändå reagera på dessa. Samma råd till de allra minsta - välj utan tillsatt doft.

Det finns tvålar för olika behov, vars innehåll är anpassat för att ge just din hud eller hår vad det behöver. Varje ingrediens har ett uppgift och även de eteriska oljorna finns där för att göra sin del av jobbet, utöver att ge dig en doftupplevelse och vårda dina sinnen. Det finns någon tvål för alla så välj och vraka!

Olivtvålarna med eller utan sheasmör är fantastiska för babyvård och ansiktsrengöring - testa och upplev skillnaden du med.

En naturtvål är dryg och räcker länge, men behöver lite extra kärlek  i form av ett bra tvålfat - gärna

luffakudde - för att få möjlighet att torka upp ordentligt mellan gångerna. Det gör att din fina tvål håller längre!