• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

Naturlig Deo

Kanonbra ekologisk handgjord deodorant tillverkad med omtanke i Norrland. Fri från aluminium och alkohol. Endast få och noga utvalda ekologiska naturliga ingredienser som eliminerar svettlukt och absorberar fukt på ett effektivt och naturligt sätt. Bland annat kokosolja, bikarbonat och majsstärkelse - inga konstigheter! Snäll mot huden och håller dig fräsch! Passar även mycket känslig hudEkologisk, vegansk och unisex.

Svar på vanliga frågor om Naturlig Deo hittar du här: FAQ Naturlig Deo

Naturlig Deo är ett resultat av skaparen Sara Lindahls jakt efter en fungerande ekologisk deodorant utan aluminium. Samtidigt reagerade hon över de långa och svåra innehållsförteckningarna. Hon ville ha en deodorant som man kan känna sig trygg med och när hon inte hittade någon som motsvarade hennes förväntningar gällande innehåll och effektivitet så började hon utveckla Naturlig Deo.

Naturlig Deo 60ml - Grapefrukt Naturlig Deo 60ml - Grapefrukt
Naturlig Deo 60ml - Lavendel Naturlig Deo 60ml - Lavendel

Naturlig Deo använder endast svenska leverantörer för råvarorna där varje ingrediens har en uppgift, med andra ord tillsätts inget vatten, alkohol eller liknande för att dryga ut och göra framställningen av produkterna billigare. Det är ett sätt att värna om miljön och vår hälsa samt skapa trygghet att använda deras produkter.

Ingredienser Naturlig Deo

 Ekologisk kokosolja (Cocos Nucifera Oil)
I alla våra deodoranter är kokosoljan vår bas. Kokosoljan kommer från ekologiskt certifierade odlingar där det inte används några besprutningsmedel eller konstgödsel.
I Naturlig Deo som doftar kokos används kallpressad kokosolja och i de övriga deodoranterna används doftfri kokosolja.
Kokospalmen är 20-25 meter hög och har använts av människan i över 4000år. Kokosnöten är en avlång stenfrukt som efter att den skördats och öppnats torkas tills fruktköttet losstnat och nästan allt vatten dustat. Man får fram 65-70% olja av ett kilo.
Kokosoljan är fast i konsistensen men blir flytande vid temperaturer över 25 grader. På grund av sitt stora innehåll av laurinsyra är kokosoljan ett stabilt fett som kroppen lätt kan spjälka upp. Kokosoljan är mjukgörande och antibakteriell och har en lång hållbarhet.
Ursprung: Filippinerna
Certifieringar: DE-ÖKO-005, COSMOS certified (BDIH) och Kosher

Ekologisk majsstärkelse (Zea Mays Starch)
Majsstärkelse är stärkelse som utvinns ut majskorn. Den är ekologisk certifierad och GMO-fri, vilket betyder att ingen genmodifiering använts på majsen.
Inga tillsatser används vid framställningen av majsstärkelsen och den är även fri från svaveldioxid.
I Naturlig Deo används den för sin fukt-absorberande förmånga, och den bidrar till en matt och torrare känsla på huden.
Ursprung: Österrike

Bikarbonat (Sodium Bicarbonate)
Bikarbonat kan också kallas natriumvätekarbonat, NaHCO₃, och är ett av kolsyrans natriumsalter. Det framställs av kalksten och saltvatten genom en process med koldioxid och ammoniak. Bikarbonat neutraliserar lukt, den är helt enkelt fenomenal på att eliminera svettlukt! Bikarbonatet vi använder oss av är finkornigt, vilket gör att det blir en len känsla vid insmörjning av deodoranten. Bikarbonatet som används i Naturlig Deo är också aluminiumfritt och livsmedelsklassat.

Ekologisk jojobaolja (Simmondsia Chinensis Seed Oil)
Jojobaolja kommer från jojobaväxtens frö. Jojobaväxten är en buske/litet träd som kan leva i 50-200 år och ge 1-6 kg frön per år. Jojobaolja är ett sorts flytande vax som är mycket stabilt och skyddande. Trots detta är den inte fet, utan absorberas snabbt av hudens hornlager och liknar vårt eget yttre hudfett (som också består av vaxaktiga ämnen). Den jojobaolja vi använder oss av kommer från ekologiskt certifierade odlingar och är kallpressad, vilket betyder att ingen värme har tillförts vid pressningen av dess frön. Jojobaoljan är vårdande och mjukgörande. Den skyddar och binder hudens fuktighet och hjälper till att normalisera vår talgutsöndring.
Ursprung: Argentina
Certifieringar: COSMOS certified (BDIH) och Kosher

 Ekologiskt karnaubavax (Copernicia cerifera cera)
Karnaubavaxet är ett veganskt vax och vaxet som används i Naturlig Deo är ekologiskt certifierat och hållbart odlat. Karnaubavaxet framställs av den brasilianska karnaubapalmens blad som under de varmaste månaderna avsöndrar ett vax för att förhindra uttorkning. En del av trädets blad plockas för hand, och karnaubapalmen tillåts fortsätta växa, istället för att huggas ned vid skörd. Detta gör att karnaubavaxet som används i våra produkter är ett hållbart alternativ.
Karnaubavax är det hårdaste naturliga vaxet med en smältpunkt på ca 82°. Vaxet används i Naturlig Deo för att förhindra majsstärkelsen och bikarbonaten att sjukna till botten om deodoranten står varmt. Förutom konsistensgivare är den också skyddande för huden.
Ursprung: Brasilien
Certifiering: Ecocert

Ekologisk eterisk olja
I vissa av Naturlig Deo används ekologiska eteriska oljor, som är utvunna ur olika växtdelar. Alla eteriska oljor är antiseptiska, alltså bakteriedödande. Det är ett naturligt doftämne, inget konstgjort syntetiskt parfymämne. Den som är allergisk mot en växt, burkar även reagera mot den eteriska oljan som utvinns ur den växten.  De eteriska oljorna av citruskaraktär som används i Naturlig Deo är bergaptenfri, vilket betyder att de är fri från de ämnen som vanligtvis kan orsaka hudreaktioner i starkt solljus. Doften kan vara mer eller mindre flyktig, det vill säga att den avdunstar mer eller mindre snabbt. Förutom att de ger en mild och behaglig doft till produkterna är de också utvalda utifrån den eteriska oljans unika egenskaper.