• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

Oil Cleansing Method

REN & NATURLIG HUDVÅRD

Här hittar du endast ren naturlig hudvård - äkta och reko produkter helt enkelt! Helt utan parfym, onödiga tillsatser och definitivt helt fritt från skadliga eller hormonstörande ämnen. Det är tyvärr inte en självklarhet bland vanliga hudvårdsprodukter som finns på butikshyllorna, där produkter ofta marknadsförs med "naturligt innehåll" men i själva verket består av liten del växtutdrag blandat med billigt petroleumfett och konstgjorda ämnen bl.a. syntetiska konsistensgivare - inget din hud behöver!

Därför har jag valt att bara sälja produkter som ger dig enbart det som din hud behöver och mår bra av. Oljor är mycket drygt, lättupptagligt för huden och tillför massor med näring och essentiella fettsyror som verkligen vårdar på djupet och ger dig en frisk välmående hy! Är man inte van vid att använda oljor till ansiktet, istället för krämer, så är den största och viktigaste skillnaden (förutom innehållet!) att fuktgivare och mjukgörare delas upp i två separata produkter samt att huden behöver vara fuktig innan man smörjer in oljan på huden. Varför då? Jo för att oljor annars kan ha en uttorkande effekt eftersom de då lägger sig utanpå huden och själva tanken är ju att oljan med sitt fina vårdande innehåll ska gå in i huden. Det är bland annat därför som fukt i form av HYDROLAT eller Aloe Vera gel är ett bra komplement eftersom det hjälper till att fördela och förbereda huden för oljan, samtidigt som dessa även tillför näring till huden jämfört med enbart vatten. Men givetvis går det bra med enbart vatten om man så önskar.

Börja såhär

Om du är van vid "konventionella" produkter som innehåller mineraloljor och konstgjorda ämnen så kan din hud behöva tid för att återuppbygga sitt eget försvar med hjälp av naturliga ämnen. I början kan en del få utrensningssymptom i form plitor och finnar, men detta är övergående och blir inte så för alla. Du väljer produkter efter din hudtyp, men huden kan bete sig olika under olika förhållanden så som hormoner, känslor, stress och väder/årstid - därför kan du behöva byta ut någon produkt beroende på årstid eller att din hud tillfälligt behöver en extra näringsboost. Kanske behöver du en fetare olja eller komplettera med  SHEASMÖR eller RINGBLOMSALVA på vintern när luftfuktigheten är låg och en lättare olja på sommaren. Att använda naturlig hudvård är enkelt uttryckt att man har fuktgivare och mjukgörare i två separata produkter i form av fukt (ex. HYDROLAT  eller Aloe Vera gel) och OLJA istället för att kombinera dessa i en och samma produkt, av den enkla anledningen att det vid tillverkning av krämer ofta krävs konstgjorda ämnen som nämnts ovan. Resultatet blir en len och strålande hud med naturlig spänst och lyster!

För bästa möjliga vård och återfuktning behöver du:

 • Rengöring; 
  ekologisk TVÅL för rengöring på kvällen ELLER rengöringsolja exempelvis ren MANDELOLJA  eller RENGÖRINGSOLJA (som masseras in i huden och tvättas av med rengöringssvamp eller bomullspads). Varva gärna mellan tvål och rengöringsolja ibland, framförallt vintertid för torr hy. Testa dig fram vad som funkar bäst för just din hud! 
 • Eventuellt fuktgivande HYDROLAT eller Aloe Vera gel 
 • Naturlig OLJA anpassat efter din hudtyp - några få droppar räcker!
 • Denna metod kallas för Oil Cleansing Method (OCM) och är snällt, effektivt, enkelt och uppskattat av många! Det har positiva resultat även för aknebenägen hy, som det annars kan vara svårt att hitta bra och välfungerande produkter till. Prova du med!

  Vill du läsa mer om innehållet i bl.a hud- och hårdvårdsprodukter och lära dig mer för att ha koll på innehållet och göra reko produktval så kan du läsa här: Lilla kemikalieskolan - koll på innehållet!


  Du är givetvis varmt välkommen att kontakta mig om du behöver hjälp att välja eller råd kring hur du ska använda produkterna. Tips! Prova även naturlig hårvård om du inte redan gör det!


  TVÅLAR

  Underbara naturliga ekologiska hantverkstvålar från duktiga svenska kreatörer!

  OLJOR & SALVOR

  Inget annat än rent och naturlig innehåll - bara det bästa för din hy! Även till baby och barn.

  HÅRVÅRD

  Allt du behöver för en välmående hårbotten och ett friskt naturligt hår.