• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

Ekendahls Eko Mandelolja - 100ml

  • 155 kr
I lager
Dela
Leverantör: Ekendahls

Ljuvlig och användbar olja som är extra fin till de allra minsta, känsligaste, gravid & ammande! Mycket bra som intimolja. Tips: använd vid blöjbyten eller i badvattnet till stora som små för ett snällt och återfuktande bad. Lämplig att användas dagligen och går utmärkt att blanda med andra oljor.

En oerhört omtyckt olja! Kallpressad 100% naturlig, ekologisk från sötmandlar. Den är rik på omega 6 & 9, vitamin E och tas långsamt upp av huden, vilket gör den idealisk för ansikts- och kroppsvård, massage, sminkborttagning och babyvård. Den milda och semi-torra oljan gör huden mjuk och återfuktad och hjälper till att återställa torr och sprucken hud likväl som eksem och irriterad hud. Passar torr och känslig hud samt mogen hud och alla hårtyper. Mandelolja innehåller fytosteroler som verkar inflammationshämmande, kan lindra klåda och irriterad hud, ökar cirkulationen, stärker hudens barriärskydd och skyddar mot UV-strålning. Den är också antioxidant och förebygger bristningar hos gravida och minskar synligheten av redan uppkomna.

Använd såhär: Till ansiktet, hela kroppen och håret. Mandeloljan är oslagbar och enligt många det bästa du kan använda till babyvård, i badvattnet, till intimvård (framförallt efter förlossning), ömma/såriga bröstvårtor pga amning, massageolja, sminkborttagning och att smörja in hela kroppen med - allra helst gravidmagen. Extra bra för den allra känsligaste huden. Kan även användas som balsam eller hårinpacking för att reparera skadat hår och ge extra glans. Några droppar räcker långt!

Den har lugnande egenskaper, kan lindra klåda och irriterad hud och den används ofta vid taktil massage. Det är en väldigt fin babyolja och kan användas på samma sätt som Ekendahls Eko Olja med ringblomma

Andra användningsområden: Mandelolja är även fin som massageolja, ansiktsolja, kroppsolja, nagelolja, ögonfransolja, hårolja och graviditetsmageolja

  • Ingredienser: Prunus amygdalus seed oil* (mandelolja) * certifierad ekologisk
  • Storlek: 100ml