• Ekobutik och Massage & Friskvård
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
FRAKTFRITT VID 500:-

Ekendahls Eko Ringblomsolja - Baby, barn & vuxna 100ml

  • 165 kr
I lager
Dela
Leverantör: Ekendahls

En mycket fin blandning vårdande milda oljor som är perfekt till de små - och vuxna - som både återfuktar och reparerar huden! Hjälper irriterad hud samt skyddar. Fin som ansiktsolja och till händer. Används med fördel i kombination med sheasmör för att skydda huden mot kyla eller extra vård till torr och skadad hud. Rekommenderas varmt till bebisar, barn & alla med känslig/skadad hud!

En mycket omtyckt och användbar olja! Den här milda ekologiska oljan passar både liten och stor, till det mesta och till de flesta! Även till den allra minsta i familjen. Den absorberas lätt och gör huden smidig och len. Med sitt fina innehåll har oljan många användningsområden. Den kan användas som rengöring vid blöjbyte, till massage, som intimolja- och intimtvätt, kroppsolja, badolja, nagelbandsolja och som hårolja. Den fungerar mot skorv och passar utmärkt för att mjuka upp en spänd gravidmage. Den passar bra till sminkborttagning och som rakolja för minskad friktion. Oljan har en naturlig doft från de vegetabiliska oljorna och ringblomsextraktet och kommer utan tillsatt doft.

Aprikoskärnolja är mycket mild och bra för torr, känslig och irriterad hud. Dess stora innehåll av omega 9 och 6 gör den fuktighetsbevarande och mjukgörande. Den gör huden elastisk, är skyddande, närande och lugnande och passar de allra flesta.

Sesamolja har använts i 1000-tals år inom ayurvedisk medicin och är därmed väl beprövad. Det är en klassisk massageolja och används ofta efter solning och i solprodukter. Den har en bra balans av fettsyror.  Förutom Omega 6 som stärker huden innehåller den också sesamin och sesamolin som båda är naturliga antioxidanter. Den kan hjälpa till att lindra torr hud och torr hårbotten och lugnar irriterad hud. Den ger bebisar skydd mot blöjutslag och har många, många andra välgörande effekter. Sesamolja tåls oftast även av de allra känsligaste hudarna.

Solrosolja är fuktighetsbevarande, näringsrik och mjukgörande och har i studier, på både vuxna och bebisar, visat sig stärka hudens barriärskydd. Den innehåller lecitin som också är ett naturligt fettämne vi har i huden. Den är en bra bärarolja för andra ämnen eftersom den snabbt går in i huden.

Ringblomsextraktet är från oljeutdrag av ringblommor från egen trädgård eller från köpta certifierade ekologiska. Ringblom påverkar nybildning av hud och har en bakteridödande verkan samtidigt som den är otroligt mild.  Mycket fin till böjveckseksem, torr hud, sprickor och sår. Klassisk inom babyvård.

Användning: Med sitt milda innehåll kan oljan användas från 0 år. Den smörjes med fördel på fuktig hud för bästa upptag och för att binda fukt. Smörj därför gärna efter dusch eller bad, eller droppa i badvattnet. För tvätt av underliv och babystjärtar, ta gärna olja på en tvättlapp som fuktats med varmt vatten och kramats ur. Behöver inte sköljas bort. Vid torrt underliv, smörj dagligen med oljan. För användning som hårolja värm ett par droppar i handen och stryk över håret eller i topparna. För att minska friktion vid rakning, smörj in huden med ett par droppar under raklöddret.

Tips! Använd oljan som den är eller tillsammans med mandelolja  eller jojobaolja för mycket torr hud. 

Ingredienser: Prunus armeniaca kernel oil* (aprikoskärnolja). Sesamum indicum seed oil* (sesamolja). Helianthus annuus seed oil* (solrosolja). Tocopherol, helianthus annuus seed oil (E-vitamin, naturlig GMO-fri). Calendula officinalis° extract (ringblomsextrakt). 

* certifierad ekologisk
° ekologiskt odlad